Reflex Your Health

meer weten

Even voorstellen

Ik ben Ilse Elich-van de Wiel, geboren in 1969, gehuwd en moeder van 2 kinderen. Na meer dan 20 jaar als secretaresse werkzaam te zijn geweest, wilde ik graag eens wat anders gaan doen. Omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in gezondheidszorg, besloot ik me tijdens een loopbaantraject te gaan oriënteren op mogelijkheden en opleidingen. Ik had al veel gelezen over voetreflex en wilde er graag meer over weten. Na het volgen van een kennismakingsworkshop bij Total Health was ik zo enthousiast dat ik me kort daarna heb aangemeld voor de 3-jarige HBO-opleiding tot voetreflexplustherapeut. Het eerste jaar heb ik gevolgd bij instituut Sonnevelt en het 2e en 3e jaar bij Total Health, waarbij zowel de Westerse als Chinese massagetechnieken centraal staan. De combinatie van beide visies biedt veel mogelijkheden en versterkt de effecten van een behandeling. Daarnaast heb ik me via verdiepende modules en het schrijven van een scriptie gespecialiseerd in:

  • Chinflex’, waarbij dieper wordt in gegaan op de visie van de Chinese geneeskunde. Dit verduidelijkt de samenhang en de oorzaken van de diverse ziektebeelden.
  • De vrouw, menstruatie en overgang.
  • Veelvoorkomende ziektebeelden, zoals onder meer hoofdpijn, chronische vermoeidheid en huidproblemen.
  • Voetreflexplustherapie bij een tenniselleboog.
  • Voetreflextherapie bij nek- en schouderklachten.
Ilse voetreflex therapie

Reeds tijdens de opleiding heb ik bij het geven van massages, maar ook bij het ontvangen ervan, vaak ervaren hoe mooi en bijzonder voetreflexologie is en wat een behandeling of ontspanningsmassage kan doen voor lichaam en geest.

Inmiddels werk ik met veel plezier als voetreflexplustherapeut in mijn eigen praktijk aan huis. Mensen helpen en begeleiden in een behandeltraject is mijn passie. Daarbij geloof ik dat persoonlijke aandacht, een prettige en rustige omgeving en een sfeer van vertrouwen belangrijke ingredienten zijn voor een fijne en succesvolle behandeling.  

Wil je weten wat voetreflexplustherapie voor jou kan doen, of wil je meer informatie, bel of mail dan voor een afspraak. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Mensen helpen en begeleiden in een behandeltraject is mijn passie. Daarbij geloof ik dat persoonlijke aandacht, een prettige en rustige omgeving en een sfeer van vertrouwen belangrijke voorwaarden zijn voor een fijne en succesvolle behandeling.